Google Translate

Новинарство и нове технологије у Француској и Србији

Вести  ::  петак, 07.06.2024.

Француски институт у Србији, Филозофски факултет у Нишу и Медија и реформ центар Ниш позивају вас на други део циклуса медијских дебата, који ће бити посвећен технолошким изазовима са којима се суочавају данашњи новинари. Учесници ће покушати да одговоре на питање да ли нове технологије и њихов брзи развој представљају опасност или спас за нове генерације новинара и како то питање интегрисати у курсеве обуке.

Доктор историје Универзитета  Париз 1 Пантеон-Сорбона, Лоик Ларош (Loïc Laroche) је предавач савремене историје на Католичком универзитету у Лилу, одговоран за мастер студије на одсеку журналистике и историје, члан лабораторије MUSE I придружени члан при IDHES-институцијама и Историјске динамике економије и друштва. Његово истраживање се фокусира на медије и Сједињене Државе, посебно на Ле Монд, Њујорк тајмс, културне ратове у америчким медијима и еволуцију оквира новинарског дискурса у Сједињеним Државама.

Лоик Ларош учествоваће на сусретима са студентима и професионалцима из света новинарства у Нишу, у среду 12. јуна, на Филозофском факултету у 14 часова. Модерацију ће обезбедити истраживач-сарадник Неда Нецић. Након овог састанка учесници ће добити сертификат.

Линк за регистрацију: https://forms.гле/НБзгф9Цнгј5кАЛТП7 

У оквиру 8. Форума напредних технологија, Лоик Ларош ће учествовати и на округлом столу у 17.15ч са новинарком Миљаном Јеремић из Медија и реформ центра Ниш.

На француском и српском, превод осигуран. Улаз је слободан.