Google Translate

Резултати окружног нивоа Такмичења из српског језика и језичке културе за средњошколце из Нишавског округа (2024)

Вести  ::  недеља, 07.04.2024.  ::   Прилози

На Филозофском факултету у Нишу је у суботу 6. априла 2024. године од 9 сати одржан окружни ниво Такмичења из српског језика и језичке културе за средњошколце из Нишавског округа. За организацију су биле задужене проф. др Надежда Јовић, проф. др Кристина Митић, проф. др Александра Лончар Раичевић и доц. др Александра Јанић, наставници Департмана за србистику. Департман је тиме наставио успешну сарадњу са Подружницом Друштва за српски језик и књижевност за Нишавски округ и са Школском управом Ниш, која је у окриљу Министарства просвете.

Најљубазније захваљујемо наставницима Српског језика и књижевности који су учествовали у раду комисија на Такмичењу из српског језика и језичке културе, као и студентима Србистике који су били волонтери. На окружни ниво пласирало се преко седамдесет такмичара из гимназија и средњих стручних школа из Ниша, Алексинца и Сврљига. Под једнаким условима такмичари су радили тестове у амфитеатрима Факултета. Резултати овог такмичења налазе се у прилогу.

Републички ниво Такмичења из српског језика и језичке културе сваке године одржава се у Тршићу према Календару такмичења и смотри ученика средњих школа. Средњошколцима који се буду пласирали на републички ниво такмичења и њиховим менторима желимо много успеха у даљим припремама!

Прилози