Google Translate

Резултати окружног нивоа Књижевне олимпијаде за средњошколце из Нишавског округа (2024)

Вести  ::  недеља, 17.03.2024.  ::   Прилози

На Филозофском факултету у Нишу је у недељу 17. марта 2024. године од 10 сати одржан окружни ниво Књижевне олимпијаде за средњошколце из Нишавског округа. За организацију су биле задужене проф. др Надежда Јовић, проф. др Кристина Митић, проф. др Александра Лончар Раичевић и доц. др Александра Јанић, наставници Департмана за србистику. Департман је тиме наставио успешну сарадњу са Подружницом Друштва за српски језик и књижевност за Нишавски округ и са Школском управом Ниш, која је у окриљу Министарства просвете.

Најљубазније захваљујемо наставницима Српског језика и књижевности који су учествовали у раду комисија на Књижевној олимпијади, као и студентима Србистике који су били волонтери. На окружни ниво пласирало се преко шездесет такмичара из гимназија и средњих стручних школа из Ниша, Алексинца и Сврљига. Под једнаким условима такмичари су радили тестове у амфитеатрима Факултета. Резултати овог такмичења налазе се у прилогу.

Републички ниво Књижевне олимпијаде сваке године одржава се у Сремским Карловцима према Календару такмичења и смотри ученика средњих школа. Средњошколцима који се буду пласирали на републички ниво такмичења и њиховим менторима желимо много успеха у даљим припремама!