Google Translate

IN MEMORIAM - ДР СУЗАНА МАРКОВИЋ КРСТИЋ, РЕДОВНИ ПРОФЕСОР (1969–2023)

Вести  ::  субота, 10.06.2023.

Са великим жаљењем вас обавештавамo да је 10. јуна 2023. године преминула наша драга колегиница др Сузана Марковић Крстић, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

Др Сузана Марковић Крстић је студије социологије завршила 1992. године на Филозофском факултету Универзитета у Нишу, на коме је и магистрирала и докторирала. Од 1995. године је радила у Институту за социолошка истраживања, а од 1998. у настави на Департману за социологију на Филозофском факултету Универзитета у Нишу. Ауторка је и коауторка великог броја публикација – монографија и научних студија објављених у домаћим и страним часописима, зборницима и тематским публикацијама из области социологије. Учествовала је на бројним научним конференцијама у земљи и иностранству и у реализацији више научних пројеката. Ауторка је уџбеника Становништво у социолошком контексту. Области у којима је дала посебан научни допринос су: социјална демографија, социологија омладине, социологија васпитања и образовања, социологија села.    

Проф. др Сузана Марковић Крстић остаће упамћена међу студентима, колегама и у широј друштвеној јавности као изврстан професор и стручњак и по професионалном приступу и поштовању педагошких принципа у васпитно-образовном раду.

Опело ће се одржати у понедељак, 12. 6. 2023. године у 13:30 у цркви Часног Крста, а сахрана у 14:00 на Новом гробљу у Нишу.

Департман за социологију