Google Translate

IN MEMORIAM - др Владимир Нешић, професор емеритус

Вести  ::  субота, 09.04.2022.

Са великим жаљењем обавештавамo јавност да је 9. априла 2022. године, после краће болести преминуо др Владимир Нешић, професор емеритус Филозофског факултета Универзитета у Нишу, чији је наставни и научни рад био везан за Департман за психологију.

Студије психологије завршио је 1968. године на Филозофском факултету Универзитета у Београду, на коме је и магистрирао, а докторирао је на Филозофском факултету Универзитета у Нишу. Аутор је и коаутор великог броја публикација – монографија и бројних научних студија објављених у домаћим и страним часописима, зборницима и тематским публикацијама из области психологије. Учествовао је на бројним научним конференцијама у земљи и иностранству.

Професор Владимир Нешић дао је посебан допринос оснивању Студијске групе за психологију на тек основаном Филозофском факултету у Нишу, пре пола века, као и обнављању студија психологије 1997. године, након вишегодишње паузе у раду ове групе. Један од значајних доприноса развоју научно-истраживачког рада психолога у Нишу је и покретање Конференције Дани примењене психологије, која ће се ове године одржати 18. пут, сада већ са традицијом научног скупа међународног значаја.  Такође, професор Нешић је активно учествовао у професионалном развоју већине данашњих наставника на Департману за психологију и тако доприносио његовом кадровском јачању.

Током своје радне каријере на Факултету, поред наставног и научног рада, обављао је и друге важне дужности: управника Департмана за психологију, продекана Филозофског факултета, члана факултетских и универзитетских стручних и управних тела. 

Опело ће бити одржано у цркви на Новом гробљу у Нишу у понедељак, 11. априла у 12.30, а сахрана ће се обавити у 13.00 сати.

Департман за психологију