Google Translate

Заменик Генералног секретара Међународне федерације новинара Џереми Дир гост Филозофског факултета

Факултетска дешавања  ::  петак, 05.11.2021.

Заменик генералног секретара Међународне федерације новинара, британски новинар Џереми Гир, биће гост Филозофског факултета у Нишу у уторак 9. новембра.

У оквиру посете планирана је и трибина са студентима новинарства и комуникологије на тему "Будућност новинарске професије и значај академског образовања новинара".  Трибина је планирана за 11 часова у амфитеатру 21.  У складу са епидемиолошким мерама, макасималн број учесника је 40. 

Сви заинтересовани студенти треба да пошаљу пријаву која садржи име и презиме, годину студија и контакт на адресу - , најкасније до 8. новембра (понедељак) у 16 часова.

 

Биографија Џеремија Гира

Британски новинар Џереми Дир је заменик генералног секретара Међународне федерације новинара од 2016. Он је бивши уредник часописа и пет година је радио као фриленсер покривајући питања људских и радних права у Латинској Америци. Пре тога је 10 година био изабрани генерални секретар Националне уније новинара у Великој Британији и Ирској, а претходно је био председник синдиката, организатор новина и регионални представник и представник на радном месту.

Он је члан глобалне коалиције за слободу медија и представља синдикате новинара у Коалицији за безбедност новинара.